Energie

Blogboek
'Jouw weg naar geluk'

Reis je met mij mee?

Energie

Tegenwoordig is energie een groot vraagstuk. Waar halen we onze energie vandaan, hoe kunnen we zuiniger met onze onze energie omgaan. We moeten verduurzamen om ook de komende jaren nog genoeg energie te kunnen inzetten. De meest mooie en nobele iedeeën worden uitgedacht en sommige worden ook daadwerkelijk uitgevoerd. Hoe groener, hoe beter dit is natuurlijk.

Als mens zijnde ben en heb je ook energie. Energie om te leven en soms heb je het zelfs nodig om te overleven. Energie deel je ook met andere, bijvoorbeeld door 'te stralen van geluk', Maar ook jij hebt 'antennes' om je heen die energieën van andere oppikken. Geen 'abracadabra' in deze blog maar gewoon een allerdaagse uitleg over wat je kunt bereiken door enkel zelf een positieve uitstraling te hebben.

"Het gevoel van saamhorigheid maakt je tot één grote familie."


Zonder er meteen een hoop 'getover' bij te halen denk ik dat we allemaal wel weten, bewust of onbewust, dat je energie niet allen kunt ervaren maar ook kunt aanvoelen.
Energie ervaren kent natuurlijk iedereen in de vorm van 'moe zijn' of jezelf juist oppeppen voor een belangrijke wedstrijd. Door de adrealine die je lichaam aanmaakt krijg je tijdelijk 'extra energie' voor de prestatie die je gaat doen. Deze zelfde energie kennen we ook als je schrikt. Je lichaam maakt in een heel korte tijd adrealine aan om jouw energie te geven om weg te kunnen rennen van 'het gevaar' waar je van geschrokken bent.

Energie aanvoelen staan we misschien wat minder vaak bij stil, maar de uitdrukking 'stralen van geluk' kennen we dan waarschijnlijk weer wel. Je ziet aan iemand, zonder woorden gewisseld te hebben, dat hij/zij gelukkig is, vaak neem je dit prettige gevoel ook even over. Een voorbeeld kan zijn dat je een 'traantje weg pinkt' bij een bruiloft. De energie op dat moment is zo postief geladen waardoor jij dit gelukkige gevoel ook ervaart en daarom de emotie mee zal beleven.


Zelf heb ik pas aan een groot evenement mogen deelnemen waar 5000 man een berg trotseerde om zo geld op te halen voor een goed doel. Een veel gehoorde ervaring van de deelenemers, vrijwilligers en supporters op die berg was: "Het gevoel van saamhorigheid maakt je tot één grote familie." Dit 'gevoel' komt door de energie die iedereen uitstraalt op dat moment. Onbewust (of bewust) komt 'dit gevoel' (deze energie) ook bij jezelf binnen en neem je dat over. Omdat je er voor openstaat staan alle neuzen dezelfde kant op. Je hebt één gezamelijk doel en als één groot team wil je dit bereiken. We verwoorden dat vaak als saamhorigheid. 


Als we het over één groot team hebben, heb ik nog wel een mooi voorbeeld waarbij je energie kunt voelen, dus mocht je nog sceptisch zijn dan ben je zometeen wel om denk ik... haha.

Voor een belangrijke voetbalwedstrijd hoor je steeds vaker dat alle supporters zich verenigen om als één grote club naar het stadion te lopen. Zelfs de grootste en ruigste hooligan voelt de energie die dit geeft. "Er komt iets heel 'groots' aanzetten." Je straalt gezamelijk zoveel energie uit dat je hiermee je tegenstander imponeert, je krijgt er een heel krachtig gevoel door.


De energie kan ook negatief aanvoelen; "De sfeer was grimmig" is een uitspraak die jij zelf misschien ook wel ooit eens hebt gezegd. Je hebt dan in een omgeving aangevoeld, zonder dat iemand jou dat verteld heeft, dat het niet goed zat. Je neemt dit gevoel over wat jou misschien weer angstig maakt waardoor je zelf ook weer negatieve energie uitstraalt. Je versterkt daardoor extra de negatieve sfeer die er hangt.


Ik denk dus dat het goed is dat je je realiseert dat jij ook energie uitstraalt. Als dit negatief is zullen de mensen om je heen dit aanvoelen en voelt dat natuurlijk minder prettig dan als je positief en opgewekt bent. Je zult merken dat de positieve energie die je uitdraagt door mensen om je heen wordt 'opgevangen'. Je bent fijner (leuker) om te benaderen, gewoonweg omdat dit beter aanvoelt. Je sociale kring wordt groter en samen met elkaar versterk je deze positieve kracht. 

Je voelt je 'groeien' waardoor je ook meer energie krijgt om dingen te ondernemen. Je wordt fitter en kunt meer aan. je hebt de positieve weg omhoog nu gevonden, je bent krachtiger geworden door de positieve energie die zelf hebt uitstraald! Ga zo door!

Deze blog wil ik opdragen aan een familielid die, ondanks haar ziekte en slechte vooruitzicht, ongeloofelijk positief in het leven staat. Ze straalt dit van top tot teen uit en dat voel je als je in haar buurt bent. Het voelt aan als een kracht die je van haar ontvangt en het mooie is dat je deze samen kunt versterken door er alleen maar voor open te staan en deze daarna weer met elkaar te delen. Dus door er voor open te staan help je elkaar ook weer zonder er heel veel moeite voor te hoeven doen.

Ik heb een hele grote waardering hoe ze dit doet en ik vind het ongeloofelijk knap! Het is dan ook bijzonder mooi en waardevol om deze energie te mogen delen. De bovenstaande woorden zijn mij dan ook ingegeven mede door haar situatie, daar ben ik van overtuigd. Zij is voor deze blog zeker mijn inspirator. Dikke kussen voor mijn tante!

© All rights reserved - www.jouwwegnaargeluk.nl - 2019