Individu

Blogboek
'Jouw weg naar geluk'

Reis je met mij mee?

Individu

Grappig zoals het werkt; voordat ik begon aan deze bladzijde in het blogboek had ik een onderwerp in gedachten. Voordat ik goed en wel aan het schrijven was viel mee een andere titel te binnen. Meteen kort erna kreeg ik al veel meer inspiratie voor een bijpassende tekst dan ik eigenlijk had voor het onderwerp wat ik in gedachten had.

Zo werkt het met veel dingen in het leven, groot of klein; sta open voor nieuwe dingen en mocht het even niet lukken, neem gerust een 'adempauze'. De ene keer wat langer dan de andere keer. Het komt wel weer een keertje terug op je pad wanneer je er wel klaar voor bent. Soms komt de oplossing juist als je er niet mee bezig bent... 

"Soms moet je veranderen om weer te zijn wie je ooit was."

Jij als individu in je eigen leven, het klinkt een tikkeltje assosiaal maar het versterkt uiteindelijk  je hele sociale welzijn. Ik zal je dit proberen uit te leggen.


Ook ik krijg weleens advies van derde over mijn leven, soms heb ik er wat aan en soms is het goed bedoeld, maar hoef en kan ik er niks mee. Dat is hoe het werkt en hoe dit hoort te werken; jouw nieuwe te ontdekken 'ik' weet heel goed te filteren wat je nodig hebt en wat niet, als je dit 'gevoel' maar de ruimte geeft. Een advies in de wind slaan klinkt negatief, maar een raad opvolgen wat niet bij je past zou betekenen dat je jezelf moet veranderen naar iemand anders zijn inzicht, maar het is juist de bedoeling te veranderen naar je eigen inzicht!


Een advies wat ik niet zo makkelijk meer vergeet was het volgende; "Je moet niet aan andere denken, jouw aandacht moet naar jezelf uit gaan'. Hier heb ik lang over na moeten denken en het heeft me nooit echt los gelaten. Ik moest er dus iets mee doen. "Maar ik wilde juist mijn sociale leven verder versterken en hoe socialer ik mij op zou stellen in het dagelijks bestaan, hoe zinvoller het leven" was mijn gedachten. "Hoe kon ik heel deze 'way of life' dan aanpakken dat het toch goed zou voelen?" Ik heb over deze vraag best een tijdje gedaan om tot een goed antwoord te komen. 

Maar juist door aan én met jezelf te werken ontpop je jezelf tot degene die je werkelijk bent en soms moet je veranderen om weer te zijn wie je ooit was. Je hoeft andere mensen hiervoor niet in de steek te laten, maar door aan jezelf te werken verrijk je het leven van je zelf, waardoor je ook automatisch weer een verrijking of inspiratie bent voor andere om je heen. En ja, soms zal er best wel iemand afvallen uit je huidige sociale kring, maar is dat dan iemand die je bent tegengekomen op jouw levensweg of is dit een persoon die altijd met jou heeft meegelift?... 

Geen oordeel vanuit mijn kant, want het antwoord ligt bij jou en niet bij mij, maar het is een vraagstuk die je zelf zou moeten proberen te beantwoorden. Zie het als twee individuen op een fiets. Als iemand alleen maar bij je achterop zit kost jou dat enorm veel energie. Als je nu samen dezelfde tocht aflegt maar dan op een tandem is alles wat je meemaakt voor beide individuen nog mooier, is het veel gezelliger met elkaar en verdeel je de energie.


En natuurlijk is het niet zo dat je al de mensen om je heen (na het leven van dit stuk) van de ene op de andere dag vaarwel moet zeggen. Juist niet! Door deze levensles aan te gaan zie je soms een huidige vriendschap hechter worden of juist een oude vriendschap herboren worden. En ja, je leert hierdoor ook weer nieuwe mensen kennen, kortom... Je moet het eens proberen en zien wat voor moois het je brengt. 

© All rights reserved - www.jouwwegnaargeluk.nl - 2019