Benaderen

Blogboek
'Jouw weg naar geluk'

Reis je met mij mee?

Benaderen

Je kent het gevoel zeker en vast wel: "Het zit je allemaal niet mee, alles wat je doet werkt tegen je en al doe je nog zo je best het lukt je toch niet... waarom zou je het überhaubt nog proberen? Je weet toch zeker dat ook deze poging weer tevergeefs zal zijn..." Er hangt een periode om je heen waarin alles tegen je lijkt gekeerd. Door deze tegenslag kom je in een negatieve spriraal terecht. 

Ik denk dat veel mensen deze periode wel eens gehad hebben of krijgen. En natuurlijk herken ik de gevoelens ook, maar nu ik ze hier opschrijf krijg ik er ook letterlijk de rillingen van op mijn lijf. En waarom? Omdat de benadering anders kan. Dit maakt vervolgens de situatie zoveel mooier en makkelijker. Het vergt alleen wat tijd en doorzettingsvermogen om het te leren, maar daarna brengt het je ook veel moois.


"Geniet van de momenten die je gegeven zijn!"

Deze pagina had een heel ander onderwerp, ik was al ontzettend ver met het schrijven van mijn tekst. Een tekst die ik met best veel passie had geschreven en die bijna klaar was. Over mijn teksten kan ik best een tijdje doen, zie het in een tijdsbestek van enkele uren per pagina. Nog voordat ik alles opgeslagen had kwam er een fout melding op de pagina... alle tekst die ik had geschreven in één klap foetsie!...

Nou geloof mij maar dat ik ontzettend mijn best heb moeten doen om niet de controle te verliezen en ontzettend boos te worden! En ja, boos worden... waarom eigenlijk? En voor wie? Uiteindelijk blijf ik daarna zelf met een rotgevoel zitten, dat is toch raar eigenlijk? Waarom zou je jezelf deze ellende aandoen? Het helpt je toch niet.

En natuurlijk is boosheid ook een emotie en deze uiten is beter dan er totaal geen gehoor aan te geven. Maar je kunt de energie/adrealine die boosheid teweeg brengt ook proberen anders in te zetten, voor een positieve benadering. Ben vergevingsgezind, zeker ook naar jezelf toe! Het helpt je echt om je gedachten een positieve boost te geven. De enige die de negatieve spiraal kan doorbreken ben jij zelf en uitendelijk gaat ook jou het lukken om weer 'de weg omhoog' te vinden. 


Mijn situatie:
Nu was de pagina die ik kwijt was natuurlijk geen 'wereld probleem', al voelde dit wel even. zo. Dit is stap 1: Relativeer hoe groot je probleem daadwerkelijk is. Is het wel zo groot als je nu denkt dat het is? Het antwoord weet jij zelf beter als ik, maar ik denk dat het kleiner is dan de teleurstelling en boosheid je doet laten vermoeden.

Ik dacht gelijk: Het zal wel een 'test' zijn of ik na al die positief bedoelde teksten hier op de website dit zelf eigenlijk wel in praktijk kan brengen. Dit is stap 2: Probeer alles te zien als een les of iets wat je moet overkomen om wijzer te worden. Niet om het zweverig of spiritueel te maken, maar doordat je de kijk hierop veranderd zwak je ook de kracht van de negativiteit van het geheel af.

Nadat me dit overkomen is heb ik deze tekst geschreven en dat had ik nooit gedaan als me dit niet was overkomen. Dit is stap 3: Probeer iets met de situatie te doen, blijf niet in die nagatieve modus zitten. Even boos/teleurgesteld zijn mag, maar de negatieve spiraal draait zo snel naar beneden en hoe dieper je gaat hoe moeilijker het wordt om er weer uit te komen. Probeer dit te voorkomen.

Nu sla ik mijn geschreven pagina's wel vaker op, dat had ik natuurlijk van te voren al kunnen bedenken. Dit is stap 4: Vraag jezelf altijd af: "Kan ik er iets van leren en zo ja wat dan? En wellicht heeft niet alles een lesdoel, maar uit veel dingen die je overkomen worden wijze lessen geleerd. Soms zelfs zonder een aanwijsbare reden te hebben of zonder dat je er nu erg in hebt.

Stap 5: Voel je trots als je deze teleurstelling overwonnen hebt, al is deze nog zo klein. Jij hebt dit zelf gedaan en daar maar je super trots op zijn, echt wel! Een stap naar een nieuwe mooie periode!

Dit bovenstaande is geen metafoor voor andere grote problemen die je kunnen overkomen, het overkwam me echt zo en daar is deze tekst uit voort gekomen. Maar ook bij grote problemen/boosheid wordt het geheel zoveel makkelijker als je de negativiteit er rondom heen afzwakt. 'Leer te vergeven voor je eigen bestwil', het klinkt makkelijk maar ik denk dat het een enorme overwinning is als je dit voor elkaar krijgt.

En al is het 'puntje' nog zo klein, laat het kleine positieve deeltje winnen van de rest. Niet om cliché te klinken, maar je voelt jezelf er ook veel beter door. Het is eigenlijk zelfs raar als je er voor zou kiezen alles negatief te blijven benaderen. Wijsheid komt letterlijk met de jaren en dat gebeurd nu eenmaal met 'vallen en opstaan'.

Het geeft je ook echt een krachtig gevoel als het je lukt om de woede te beheersen en die energie/adrealine die je krijgt door de opkomende boosheid te gebruiken om het positieve in je naar boven te halen. Ik heb geen enkele twijfel dat jou dit ook gaat lukken en het is zo super knap als je dit eenmaal gedaan hebt!

Jij bent de regiseur over je leven, waarom de dagen slijten met een vervelend negatief gevoel als je deze omslag zelf kunt maken? Geniet van de momenten die je gegeven zijn!

Alvast gefeliciteerd met je mooie positieve omslagpunt in je leven, jij komt er wel! Ik ben alvast trots op je.

© All rights reserved - www.jouwwegnaargeluk.nl - 2019