Geluk

Blogboek
'Jouw weg naar geluk'

Reis je met mij mee?

Geluk

Geluk en verdriet zijn tegenovergestelde emoties, zoals Yin en Yang. Op Wikepedia staat 'Yin en Yang' omschreven als: "Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn."

Dit blogboek 'op weg naar geluk' gaat over al deze krachten en emoties. Hoe kun je een negatief beladen emotie aanpakken met (vaak) een postieve benadering. Hoe kan ik dagelijkse beslommeringen anders benaderen zodat de kijk erop positief zal veranderen. Tools, trics en tips ('handvatten') die je kunt gebruiken voor jouw geluk op jouw levenspad. Het lijkt me mooi als ik je kan inspireren voor jouw weg. En dan niet door je precies te vertellen wat je moet doen, maar enkel door je een richting te wijzen. Alles om het leven een beetje (extra) glans te geven.


Maar wat is geluk, wat vinden we van geluk en hoe werken we naar geluk toe? Mooie en goede vragen waarbij uit het antwoord zal blijken dat het niet onmogelijk is om gelukkig te zijn in het leven zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Soms moet je er wel op inversteren, soms moet je er extra je best voor doen, maar niets is onmogelijk. Vaak zul je zien dat je het juiste antwoord in je zelf terug kunt vinden door er alleen al voor open te staan. 


"Het leven benaderen door open te staan voor je gevoel, je eigen kennis en (ge)weten".

"Dus op deze website wordt alles op een spirituele manier benaderd?" is misschien jouw reactie. Maar wat vind jij spiritueel?


Van Dale meldt bij het woord 'Spiritueel':

1 de geest, het niet-stoffelijke betreffend
2 Openstaand voor alles wat met religie en metafysica (boven het waarneembare uitgaand) te maken heeft.

Alles wat ik in deze blog vertel heeft te maken met kennis die je al in je draagt, dus niks 'boven waarneembaar'. Ik denk dan ook dat deze 'benadering vanuit het leven' genoemd kan worden zoals je wilt. Een spirituele aanpak (als je het zo wilt noemen) is voor mij niks meer dan openstaan en iets verder nadenken dan de 'maatschappelijke standaard'. Tussen de 'maatschappelijke standaard en het echte spirituele in zit een heel grote 'stap' en ik denk dat ik me in die ruimte begeef met deze website. Ik noem het daarom het liefste (en simpel weg); "Het leven benaderen door open te staan voor je gevoel, je eigen kennis en (ge)weten." 

"Wat is dan het doel van deze website/blogboek 'jouw weg naar geluk'? We horen steeds vaker dat de maatschappij verhard, we hebben steeds minder besef van 'het natuurlijk schoon', we gunnen elkaar steeds minder en het lijkt wel of we steeds minder van elkaar kunnen verdragen. Gelukkig zijn moet, maar als dit even niet lukt komt het niet meer in ons op dat we soms moeten inversteren in elkaar en in ons zelf. Het lijkt me daarom goed om je eigen leven daarom eens te bekijken, het te kunnen relativeren en soms is daarbij even 'terug te schakelen' een goede eerste stap.

Niet alleen bij dagelijkse maatschappelijke activiteiten, maar ook in verwachtingspatronen. Wanneer zijn we tevreden en waarom? Wat gebeurd er om me heen en wat kan ik ermee? Het doel van deze website is dan ook om op een positieve manier tegen het leven aan te kijken en niet door het (verleden) te verbloemen, maar juist door het aan te pakken en er iets mee te doen. Maar het doel is ook om je te inspireren en je kennis te laten maken met jou eigen kwaliteiten.

We hebben het geluk dat wij de krachten en de mogelijkheden bezitten om ons zelf gelukkig te maken en dan bedoel ik niet het korstondig geluk wat je kunt kopen, maar juist door het genieten van de kleine (en soms bijzondere) momenten om ons heen. Gelukkig zijn is geen eigenschap of iets wat je kunt kopen, gelukkig zijn is een belonings als je inversteert in je leven.

© All rights reserved - www.jouwwegnaargeluk.nl - 2019