Stress

Blogboek
'Jouw weg naar geluk'

Reis je met mij mee?

Stress

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam. Als je stress ervaart wil dit zeggen dat je 'van iets teveel hebt gedaan'. Misschien heb je wel stress klachten gekregen door een drukke en stressvolle periode op je werk of ervaar je stress door een gebeurtenis in je leven waarbij er plots veel geregeld moet worden of waarbij je '(te)veel aan je hoofd' hebt gekregen.

 

Stressklachten zijn eigenlijk een gevolg van 'een overlevingsstand' van het lichaam. Als je in een stressvolle periode zit vraag je lettertlijk meer energie van je lichaam. Je lichaam zal je deze energie ook zoveel mogelijk geven om deze stresstijd door te komen/'te overleven'. Tijdelijke stress is dus vaak niet zo erg, zeker niet als je daarna je lichaam weer genoeg tijd geeft om 'de batterij op te laden' en bij te komen van deze stress.

 

Maar mocht de stressperiode te lang duren of als je jou lichaam niet genoeg tijd gunt of geeft om bij te komen, dan laat je lichaam je dit weten door fysieke en soms psychische klachten. Stress kun je ook ervaren door overwerkte emoties en soms heb je misschien zelf niet eens in de gaten waar jouw stressklachten vandaan komen. Ik wil je daarom graag uitnodigen op deze website en opzoek te gaan waar jou stressklachten vandaan komen en hoe je deze stress klachten aan kunt pakken.

© All rights reserved - www.jouwwegnaargeluk.nl - 2019