Voorwoord

Blogboek
'Jouw weg naar geluk'

Reis je met mij mee?

Voorwoord

Je zult je je afvragen: "Wat is dat nou zo'n blogboek" en "Wat bedoel je met 'Jouw weg naar geluk, is dat niet allemaal een beetje zweverig?" Nee hoor, absoluut niet, dat is juist het mooie. Gewoon benaderingen vanuit het leven en als ik iemand daar een gunst mee kan doen, kan verblijden of misschien alleen maar mee 'vermaak' is mij dit prima. Of ik jou gelukkig ga maken met deze website? Als het zo makkelijk was zou ik dat met heel veel liefde en heel graag voor je willen doen. Mocht ik je alleen al kunnen inspireren of een opstapje kunnen geven naar iets anders moois dan is voor mij 'de missie' al geslaagd.

"Ik ben geen alwetende en al helemaal niet boven natuurlijk"

Welkom op mijn website en daar ga ik eigenlijk al meteen de fout in. Dit is niet mijn website, de inspiratie voor deze website haal ik wel uit mijn eigen leven, maar de website is bedoeld voor anderen. "Voor wie is deze website dan bedoeld?" hoor ik je vragen en die vraag snap ik, maar het antwoord is net zo makkelijk als dat deze moeilijk is. Ik heb namelijk geen idee. Als je op deze website bent uitgekomen is de kans best groot dat je er iets aan hebt, gaat hebben of er iets ervan kunt gebruiken/leren. Misschien vind je het alleen leuk om te lezen, misschien heb je er onbewust iets aan, misschien wel bewust. Misschien is een kort bezoekje op deze website wel voldoende voor je en kom je nooit meer terug, Misschien kom je juist later nog eens terug om er iets 'uit mee te nemen' voor op je eigen pad.

Ik schrijf wat mij wordt ingegeven en jij bent welkom om hier mee te doen wat je wilt. Ook als je gevoel zegt dat je niets aan deze teksten hebt is het toch goed en ben ik blij dat ik je daarmee geholpen heb. Daar ligt ook mijn inspiratie; 'iemand vooruit kunnen helpen met misschien maar een klein duwtje in de rug.' 

Ken je het gevoel/dilemma met je geweten als je een zwerver tegenkomt in een grote stad die je om geld vraagt? Wat is nu de beste oplossing? Voor mijn gevoel wil ik graag ieder mens of dier vooruit helpen als er een hulpvraag is, maar ook voor mij is het niet altijd duidelijk hoe ik dit het beste kan of mag doen. Hoe langer ik bij deze vraag blijf stil staan hoe moeilijker en onduidelijker dat dit wordt.

Als ik de vraag laat zijn voor wat het is komen de antwoorden vaak automatisch langs en soms zelfs zonder dit in de gaten te hebben. Dan hoor ik of begrijp ik later dat ik iemand heb geholpen zonder dit zelf 'actief' gedaan te hebben voor mijn gevoel. Gewoon door een gesprekje, een aanraking of door er alleen even aandacht aan gegeven te hebben. Soms hoef je niet eens fysiek bij iemand aanwezig te zijn om toch hulp te kunnen bieden, mooi toch? Vraag me niet hoe dit werkt, dat is namelijk ook niet zo belangrijk, maar geniet ervan hoe mooi je dit wordt aangeboden in het leven.

Met betrekking tot de zwerver: Soms heb ik net wat kleingeld bij de hand wat ik graag met hem/haar deel, soms heb ik net iets eetbaars in de hand wat ik graag 'breek' om te delen... Denk er niet teveel over na, maar doe wat je gevoel je ingeeft. 

Misschien denk je nu: "Weer zo'n persoon die alles door een gekleurde bril ziet en waarbij het leven vlekkenloos verloopt." Maar niets is minder waar, ook aan mijn adres zijn er mindere momenten en jazeker, die kunnen soms best heftig zijn. Toch denk ik dat alles wat je meemaakt, je aangeboden wordt met een doel, een les, iets wat je moet beleven voor in je eigen 'reiskoffer'. Wat je krijgt aangeboden wordt je ook in te behappen proporties aangeboden, hoe zwaar deze ook zijn. Het is wel de vraag wat je zelf er mee doet, ook hierbij geldt dat je er zelf voor open zult moeten staan om er iets mee te (kunnen) doen. 

Afscheid nemen komt ook voor tijdens je leven, (Ernstig) ziek worden ook helaas. Of ik daar een verklaring voor heb? Nee, helaas niet... ik heb zeker niet 'de sleutel' tot een lang en gelukkig leven, maar al kan ik je maar een heel klein beetje inspireren op jouw levenspad lijkt me dit al een heel mooi gegeven. Ik denk wel dat het belangrijk is dat je het zelf doet, je kunt hiervan leren, je wordt er wijzer door. Ook kom je zeker andere mensen tegen op jouw pad en als je hulp nodig hebt wordt je dit ook 'aangeboden.' Maar soms zit het antwoord wat je misschien zoekt bij andere, juist in jezelf 'verstopt'. Je draagt de oplossing in feite al met je mee, je moet er alleen wel de tijd en ruimte aan kunnen en durven te geven.  

Geen zweverige benaderingen, ik ben geen 'alwetende' en al helemaal niet 'boven natuurlijk', juist niet! Kleine veranderingen vanuit en voor in het dagelijks bestaan die het leven zoveel mooier en makkelijker maken. Waardevolle 'teugels' waar jij zelf ook over beschikt, soms moet je ze alleen leren gebruiken en ook dit gaat met vallen en opstaan, laten we dit de 'essentie van het leven' noemen.


Ik wil je veel plezier wensen op deze website en voel je niet verplicht om dagelijks terug te keren naar deze website, dan voel ik mij niet verplicht om dagelijks iets te moeten schrijven. Laten we dit alleen doen als ons gevoel dit ingeeft, dat lijkt me een mooie start en uitgangspunt om daar samen vanuit te gaan...

© All rights reserved - www.jouwwegnaargeluk.nl - 2019