Waarom

Blogboek
'Jouw weg naar geluk'

Reis je met mij mee?

Waarom

Waarom?... Ik denk dat dit één van de eerste woordjes is wat je leert kennen als je de wereld gaat ontdekken. "Waarom is dit zo of waarom is dat zo?" En eigenlijk zit er achter dit woordje altijd een hele nieuwe wereld verstopt. Je bent namelijk opzoek naar iets wat je nog niet weet. Of je nu 3 jaar bent of een volwassen persoon, je bent leergierig en wilt meer weten van de wereld of situaties om je heen. Een mooie eigenschap, want kennis vergroot niet alleen je horizon, maar het verruimt ook je kijk op dingen of situaties in het leven. 'Kennis opdoen' hoeft zeker niet te betekenen dat je nu het moeilijkste wiskundeboek moet nemen om daar maandenlang in te studeren, kennis opdoen mag en kan ook in het klein uit dagelijkse dingen om je heen. 

Niet voor alles is een duidelijk antwoord en dat kan soms aardig frustrerend zijn, maar toch is het belangrijk dat je de vraag 'waarom' altijd blijft stellen, zeker ook aan jezelf. Zo zorg je er voor dat je niet in een standaard protocol blijft hangen en dat je jouw horizon verbreed. Je krijgt een breder perspectief om van te kunnen genieten en misschien leer je hierdoor ook wel weer andere mensen kennen of kun je jouw kennis weer delen met anderen... 


"Er mee stoppen is makkelijker dan ermee te beginnen dus dat kan altijd nog..".


Waarom ik deze website ben begonnen is ook voor mij nog niet helemaal duidelijk, maar daar kom ik zo nog wel op terug. Wel durf ik te zeggen dat het ook te maken heeft met een gevoel waar ik mee rond loop om iets meer in dit leven te kunnen doen, dan alleen maar dagelijks mijn verplichtingen op werkgebied te voltooien. Zeg maar een gehoor te geven aan het sociale stemmetje in mij die ik toch niet kan en wil negeren. Het gevoel om mensen te helpen is best groot, maar het is me nog niet 100% duidelijk hoe ik dit het beste mag en kan doen. Dus het doel is duidelijk, nu de juiste weg nog zien te ontdekken.


Ik loop al een tijdje rond met dit gevoel, maar ik krijg de oplossing nog niet echt gevonden. Ik heb een tijdje gedacht dat ik misschien qua werkgebied iets zou moeten veranderen, maar meestal als dit het geval is dient zich zelf wel weer een mogelijkheid hiertoe aan. En als ik eerlijk ben weet ik ook bijna zeker dat dit niet de 'bevrediging' gaat brengen waar ik naar opzoek ben.

Ik heb ook een tijdje gedacht dat ik mezelf misschien verder moest ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen te volgen of veel te lezen, deze mogelijkheid wil ik zeker ook openhouden, omdat ik denk dat dit altijd goed is. Mijn gevoel gaat uit naar het helpen van mensen, maar ik wil dit niet doen zonder dat dit gewenst is.


Dat kinkt misschien allemaal best nobel, maar het is niet zo dat ik dit even inplan en zo mijn leven de juiste 'vorm' geef. De mooiste hulp die je kunt bieden is de hulp die je geeft zonder dit te regiseren; 'op het juiste moment op de juiste plaats zijn.' Dit valt niet te regiseren.


Nu komen mij door de dag heen vaak woorden en/of zinnen binnenvallen die ik graag opschrijf en wil delen met iedereen die hier voor openstaat en stukjes daarvan ben jij nu aan het lezen. Ik weet natuurlijk ook wel dat ik met deze website niet 'het grote publiek' ga vermaken of ga helpen, maar stel nu voor dat één 'verdwaalde reiziger' kan helpen door het delen van mijn teksten/onderwerpen dan heb ik met relatief weinig moeite toch iets heel moois kunnen bereiken.

En wellicht zullen er mensen om mij heen zijn die deze website een nutteloze tijdverdrijf vinden of juist hun kennis via andere wegen weer bij elkaar sprokkelen en dat is natuurlijk ook meer dan prima. Zoals gezegt weet ik zelf ook nog niet goed waar deze website toe gaat leiden, maar er mee stoppen is makkelijker dan ermee te beginnen dus dat kan altijd nog...

© All rights reserved - www.jouwwegnaargeluk.nl - 2019